Qigongles Zaandam - Zorgen voor je innerlijkj leven - 1 t/m 7 juni 2020

Zorgen voor je innerlijk leven
1 t/m 7 juni 2020

Zorgen voor je innerlijke leven
Live online Qigongles via Zoom
Buitenles bij Yoga bij de Lichtplaats
Buitenles bij Yogadreams

Het boek Xiu Yang van Mimi Kuo-Deemer (mijn grote voorbeeld als het aankomt op Qigong) heeft mij geïnspireerd een eigen Qigong serie te maken. Heel simpel gezegd betekent Xiu Yang dat je de zorgzame tuinier wordt van je eigen levenstuin. Jij bezit net zoveel potentieel als vruchtbare grond, maar de mate van zorg die jij als ‘levenstuinier’ aan je innerlijke leven geeft, bepaalt welke eigenschappen en kwaliteiten er op die vruchtbare aarde tot groei en bloei mogen komen. Het onderhouden (cultiveren) van je innerlijke leven, dàt is Xiu Yang en deze Qigong oefening zal je daarbij tot steun zijn.

Mijn Xiu Yang serie staat centraal in mijn Qigonglessen van deze week. De oefeningen worden in volgorde van de shen cyclus gedaan, wat wil zeggen dat het begint met oefeningen voor het Hout element (Lever- en Galblaasmeridianen), daarna voor het Vuur element (Hart- en Dunne darmmeridianen), vervolgens voor het Aarde element (Milt- en Maagmeridianen) en dan via het Metaal element (Long en Dikke darmmeridianen) afsluitend naar oefeningen voor Water element (Nieren- en Blaasmeridianen). Ik heb voor deze serie mijn favoriete Qigong oefeningen uit verschillende series met elkaar verweven.

========

Live online via Zoom

Mijn Zoom lessen zijn voor iedereen toegankelijk! Alleen wanneer je in de huidige situatie financieel in staat bent om een donatie te doen vraag ik daar € 7,50 voor, waarvan € 2,50 naar het sociaal project ‘You Bake a Difference’ van Dave en Edith Atkins gaat.

Dinsdagavond: 19.30 – 20.30 uur
Donderdagochtend: 10.00 – 11.00 uur

Aanmelden kan via deze link. Op deze pagina vind je uitgebreider informatie en onderaan per les een knop om te ‘Registreren’ en een knop om te ‘Doneren’.

Buitenlessen

Dinsdagochtend: 10.00 – 11.00 uur bij Yoga bij de Lichtplaats in Zaandam
Meer info

Woensdagochtend: 10.45 – 12.00 uur bij Yogadreams in Zaandam
Meer info

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.