Qigong en daoyin workshop 2019

Workshop Qigong & Daoyin
Zondag 26 mei 2019

De oorsprong van Qigong is te vinden in de eeuwenoude Chinese yogavorm Daoyin. Letterlijk betekent daoyin  “geleiden en strekken”, waarbij geleiden verwijst naar het via de geest (aandacht/gedachten) leiden van qi in het lichaam en strekken naar het fysiek strekken van armen, benen en romp (het lichaam). Deze vorm van yoga bestaat nog steeds en wordt ook wel Do-In yoga of Tao yoga genoemd. Het is Qigong, maar dan als yogastijl!

Door de eeuwen heen is Qigong vanuit Daoyin ontstaan en onderscheidt zich door meer vloeiende bewegingen, die over het algemeen staand worden uitgevoerd. De doelen van beide bewegingsleren zijn nog wel steeds dezelfde, namelijk:  fysieke innerlijke kanalen (meridianen) openen, energie vrij door het lichaam laten stromen, ondersteuning bij een genezingsproces en een groter gevoel van welbevinden en een geest die meer open staat.

Het behandelen van acupunten – kleine energiereservoirtjes van warmte, elektromagnetische of nog subtielere energie, die in het oppervlak van de huid zitten – is ook onderdeel van Daoyin, en dus ook van deze workshop. Door het behandelen van deze punten op het lichaam, kun je daar waar er stagnatie is de qistroom weer op gang brengen.

Tijdens deze workshop neem ik kort de 12 hoofdmeridianen nog eens door (deze behandel ik uitgebreider tijdens de 2e workshop Qigong & Meridianen) en laat ik je kennismaken met een aantal acupressuurpunten op deze meridianen. Een groot deel van de workshop zal bestaan uit het beoefenen van zowel Daoyin als Qigong.

Waar: Yogadreams, Vinkenstraat 36a in Zaandam
Wanneer: Zondag 26 mei 2019
Hoe laat: 10.30 – 13.00 uur
Kosten: € 37,50 p.p.
Aanmelden: via Yogadreams website

Wat mag je van deze workshop verwachten:

  • Meer kennis over de acupressuurpunten op de 12 hoofdmeridianen.
  • Behandelen van een aantal acupressuurpunten.
  • Daoyin les van 45 minuten.
  • Qigong les van 45 minuten.