Qigong en De drie schatten workshop 2019

WORKSHOP QIGONG & DE DRIE SCHATTEN
Jing, Qi en Shen oftewel Lichaam, Ziel en Geest

Vrijdag 13 november | De Lichtplaats
Vrijdag 20 november 2020 | Yogadreams

De Taoïsten erkennen drie primaire krachten die in het universum werkzaam zijn: de kracht van de aarde (Jing), de kracht van de hemel (Qi) en de kracht van de kosmos (Shen). Deze drie krachten worden ook wel ‘De drie schatten’ genoemd. In de mens komen deze drie schatten tot uiting via het fysieke lichaam, het energetische lichaam en het spirituele lichaam. In het Taoïsme wordt de mens dan ook beschouwd als microkosmos; een weerspiegeling van het Universum, maar dan in het klein.

In Qigong wordt deze filosofie tot uiting gebracht in het bewaren, verzamelen en cultiveren van Qi in de drie dantian. Dit zijn energiecentra die zich resp. in de buikholte, borstholte en schedelholte bevinden. Tijdens de oefeningen zoeken we bewust de uitwisseling met de energie om ons heen op met als doel om balans te vinden tussen yang (de hemelse energie) en yin (de aardse energie) in ons lichaam en geest.

Tijdens deze les krijg je meer inzicht in de betekenis en eigenschappen van de drie schatten Jing, Qi en Shen en leer je hoe je zo goed mogelijk Jing bewaart, Qi verzamelt en Shen cultiveert. De Qigong oefeningen die we tijdens deze les met elkaar beoefenen zullen vooral meditatief zijn en ondersteund worden met visualisaties en affirmaties.

Waar: De Lichtplaats, Provincialeweg 302, Zaandam
Wanneer: Vrijdag 13 november 2020
Hoe laat: 12.30 – 15.30 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden: via aanmeldformulier

Waar: Yogadreams, Vinkenstraat 36a in Zaandam
Wanneer: Vrijdag 20 november 2020
Hoe laat: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden: via Yogadreams website

Wat mag je van deze workshop verwachten:

  • Meer kennis over fysieke, energetische en spirituele energie (Jing, Qi en Shen).
  • Inzicht in de mens als microkosmos.
  • Vooral meditatieve Qigong met gebruik van visualisaties en affirmaties.