WORKSHOP QIGONG & JAARGETIJDEN
 Leven in het ritme van de seizoenen

Zondag 12 januari 2020 | Yogadreams
Vrijdag 28 februari 2020 | Yogadreams
Vrijdag 13 maart 2020 | De Lichtplaats

Nu we in een tijd leven dat we 24 uur per dag licht tot onze beschikking hebben en 12 maanden per jaar warmte kunnen genereren, zijn we het bewustzijn verloren van de invloeden die de seizoenen op ons lichaam en geest hebben. Zij werken uiteraard nog steeds op ons in, maar we slaan er geen acht meer op. We zijn het zo gewend geraakt om dwars door alle jaargetijden heen met dezelfde mate van energie en kracht van de het ene idee of doel naar het andere te gaan, dat we niet doorhebben dat we daardoor uit balans raken.

Al eeuwen geleden bestudeerden de Chinezen de natuur en het dierenrijk om af te lezen hoe je als mens het best zou kunnen leven als het aankomt op het bewaren, beheersen en aanvullen van je energievoorraad. Aan de hand van de kennis die ze daarmee opdeden is de Chinese vijf elemententheorie ontstaan waarbij bepaalde ritmes van het menselijk leven worden gekoppeld aan patronen in de natuur. Het in balans brengen en houden van onze menselijke ritmes en de natuurlijke patronen om ons heen vormen het middelpunt van deze workshop.

Tijdens deze workshop geef ik je per seizoen aanwijzingen hoe je je leven kunt inrichten, waardoor het meer in lijn is met de specifieke energie van ieder seizoen en je je gedurende het hele jaar zowel fysiek als geestelijk meer harmonie ervaart. Daarnaast is er  natuurlijk ook aandacht voor welke Qigongoefeningen je het beste in welke jaargetijde kunt doen.

Waar: Yogadreams, Vinkenstraat 36a in Zaandam
Wanneer en hoe laat:
– Zondag 12 januari 2020 | 10.30 – 13.30 uur
– Vrijdag 28 februari 2020 |
13.00 – 16.00 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden 12 januari: via Yogadreams website
Aanmelden 28 februari: via Yogadreams website

Waar: De Lichtplaats, Provincialeweg 302, Zaandam
Wanneer: Vrijdag 13 maart 2020
Hoe laat: 12.30 – 15.30 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden: via aanmeldformulier

Wat mag je van deze workshop verwachten:

  • Kennis van de specifieke energieën van elk seizoen en de daaraan gekoppelde orgaanparen.
  • Bewustmaking van hoe je jouw leven in harmonie met de energie van elke seizoenen kunt brengen.
  • Aanleren van Qigongoefeningen die aansluiten bij ieder seizoen.