Qigong en meridianen workshop 2019

WORKSHOP QIGONG & MERIDIANEN
Kennismaking met de 12 hoofdmeridianen

Vrijdag 12 juni 2020
De theorie wordt binnen gegeven en de Qigong buiten!

Het menselijk lichaam bestaat uit een groot aantal netwerken, waarvan het bloedvatenstelsel, het zenuwstelsel en het lymfevatenstelsel  over het algemeen wel bekend zijn. Minder bekend, is het lichaamsnetwerk van meridianen, onzichtbare en ontastbare energiekanalen die levensenergie, oftewel qi , door het lichaam transporteren. Als qi vrij door de meridianen stroomt, worden onze cellen gevoed en voelen we ons gezond. Wordt het geblokkeerd of stroomt het de verkeerde kant op, dan ervaren we klachten.

Een goede doorstroming van de qi in de meridianen is dus belangrijk om je fit en vitaal te voelen. Je kunt de qistroom stimuleren door o.a. regelmatig de meridianen te rekken en te strekken, bijvoorbeeld met Qigong. Het visualiseren van een vrije stroom van qi door het lichaam kan al voldoende zijn om blokkades in de kanalen op te heffen en een verbetering in de doorstroming te geven. Verder zijn een diepe ademhaling, het eten van energierijke voeding en het vermijden van chronische stress voorwaarden voor een qi-rijk leven.

Tijdens deze workshop leer ik je waar de 12 hoofdmeridianen en 2 extra meridianen door het lichaam lopen en in welke richting de qistroom door deze energiekanalen behoort te gaan. Ook de locatie van de 8 Qigongpunten op het lichaam leer je kennen. Daarnaast wordt een groot deel van de workshop gewijd aan het beoefenen van Qigong series voor iedere meridianen die besproken is.

Wanneer: Vrijdag 12 juni 2020
Waar: Yogadreams, Vinkenstraat 36a, Zaandam

Hoe laat: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden: via Yogadreams

Wat mag je van deze workshop verwachten:

  • Meer kennis over de 12 hoofdmeridianen en de 2 extra meridianen (Du Mai en Ren Mai).
  • Meer kennis over de 8 Qigongpunten op de 2 extra meridianen.
  • Aanleren van 2 series Qigong, die je eventueel m.b.v. aangeleverde video’s ook thuis verder kunt oefenen.