Qigong en de orgaanklok workshop 2020

WORKSHOP QIGONG & DE ORGAANKLOK
Je dag indelen volgens de Chinese orgaanklok

Vrijdag 3 juli 2020 | Yogadreams Zaandam

De twaalf hoofdmeridianen (energiebanen) die zich in ons lichaam bevinden dragen ieder zorg voor de energiepeil van een bepaald orgaan. Zo ziet de Hartmeridiaan erop toe dat de energie van het Hart in balans blijft, de Niermeridiaan dat de energie van de Nieren in evenwicht blijft, de Levermeridiaan dat de energie van de Lever in harmonie blijft, enz. Samen vormen deze hoofdmeridianen ook een keten, waarin de ene meridiaan met de ander verbonden is en energie doorgeeft.

Dit doorgeven van energie gebeurt aan de hand van een cyclus van vierentwintig uur, waarbij iedere meridiaan gedurende twee vaste uren van een dag ten opzichte van de anderen meer actief is. Deze cyclus wordt ook wel de Chinese Orgaanklok genoemd. Wie zich bewust is van dit ritme van de orgaanenergieën en zijn dagindeling en leefwijze ernaar aanpast, zal merken dat zowel lichaam als geest optimaal tot hun recht komen en er efficiënter wordt omgesprongen met zijn levensenergie.

Tijdens deze workshop leer ik je de volgorde waarin de meridianen elkaar opvolgen, op welke tijdstip van de dag een bepaalde meridiaan het actiefst is en hoe je aan de hand van de Orgaanklok je activiteiten en bezigheden (eten, slapen, sporten, concentreren, rusten, enz.) gedurende een dag het beste kunt indelen. Uiteraard doen we ook samen Qigong in de volgorde van de energiestroom van deze Orgaanklok.

Waar: Yogadreams, Vinkenstraat 36a, Zaandam
Wanneer: Vrijdag 3 juli 2020
Hoe laat: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden via Yogadreams website

Wat mag je van deze workshop verwachten:

  • Kennis van de volgorde waarin de energieën van de twaalf hoofdmeridianen elkaar gedurende een etmaal opvolgen;
  • Advies en tips voor dagindeling van activiteiten en bezigheden volgens de Orgaanklok;
  • Kennismaking met Qigong volgens de volgorde van de Orgaanklok.