Qigong en Wu Xing - Verdiepingscursus

WORKSHOP QIGONG & WU XING
 De Chinese Vijf Elementen Theorie

Vrijdag 19 juni 2020 | Online via Zoom

We kennen hier in het westen inmiddels allemaal wel het van oorsprong oosterse Yin-Yang symbool met de zwarte druppel die naadloos overgaat in de witte druppel en andersom. Dat het tegenovergestelde krachten voorstellen, is ons ook bekend: mannelijk v. vrouwelijk, warm  v. koud, hoog  v. laag, zon v. maan, enz. Minder bekend is echter dat Yin-Yang haar oorsprong vindt in de Tao, oftewel het naamloze of de vormloze vorm en dat zij vervolgens hemel, aarde en mens voortbrengt, die op hun beurt vorm geven aan al het vormloze, ook wel de ‘tienduizend dingen’ genoemd.

Deze samenhang tussen Tao, Yin-Yang en Qi is het fundament waarop later de Chinese vijf elementen theorie is gebouwd. De Chinese geneeskunde en bewegingsleren zoals Qigong en Tai Chi zijn op hun beurt weer op deze theorie gebaseerd, waarin alles wat zich voordoet in de natuur en de mens onder te brengen is in vijf fasen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Seizoenen, delen van de dag, organen, smaken, kleuren, emoties, klanken, enz. zijn te verdelen over deze vijf elementen en worden associaties genoemd.

Tijdens deze workshop geef ik je een inkijk in het Chinese gedachtengoed van de Tao, Yin-Yang, Hemel-Aarde-Mens en de tienduizend dingen.  Daarnaast leer ik je ook meer over de vijf elementen theorie en de bijbehorende associaties (een aantal per element).  Een groot deel van de les wordt ingevuld met het beoefenen van de Vijf Elementen Qigong serie en de Baduanjin Qigong serie.

Waar: online via Zoom
Wanneer: Vrijdag 19 juni 2020
Hoe laat: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: € 45,00 p.p.
Aanmelden: via deze link

De link om je te registreren voor de Zoom Meeting wordt apart per e-mail naar je opgestuurd!

Wat mag je van deze workshop verwachten:

  • Meer kennis over Tao, Yin-Yang, Hemel-Aarde-Qi en de tienduizend dingen.
  • Meer kennis over de Chinese vijf elementen theorie en een aantal bijbehorende associaties.
  • Meer inzicht in de invloed van emoties op je gezondheid en hoe je gezonder om kunt gaan met emoties.
  • Aanleren van 2 series Qigong, die je eventueel m.b.v. aangeleverde video’s ook thuis verder kunt oefenen.