TAO TALK
DELEN ~ LUISTEREN ~ VOELEN
Online via Zoom

“Het Lege Midden Opzoeken”
Maandag 22 februari 2021
19.30 – 20.30 uur

Het aanvaarden van verandering
brengt me in het lege midden,

waar ik open kan staan voor alles
en waar alles in potentie

ook aanwezig is.

In deze tijden waarin er zoveel om ons heen gebeurt is het soms moeilijk om balans te houden tussen wat het hoofd zegt en het hart voelt. Het lege midden opzoeken – die ruimte in jou waarin alles kan en alles mag, waar er geen labels zijn en geen oordeel – kan dan vaak een uitdaging zijn.

In mijn blog ‘Het lege midden opzoeken‘ geef ik een handreiking naar hoe je deze veranderende tijden vanuit rust, kalmte, liefde en compassie kunt leven. Het is een Taoïstische ‘way of life’ om te leven als observeerder.

Want wanneer je vanuit het lege midden leeft, dan hoor, zie en spreek je vanuit ruimte. Je geeft jezelf daarmee de bewegingsvrijheid om alles wat er plaatsvindt van alle kanten te bekijken, zonder er iets van te vinden of er een verhaal om heen te bouwen.

Alsof je in het oog van de storm staat waar alles om je heen draait en van alles meegezogen wordt in de kracht van de orkaan, maar je zelf alle rust hebt om het hele gebeuren te bekijken zonder dat het effect op je heeft.

Het is het tegenovergestelde van het spreekwoordelijk ‘je kop in het zand steken’ om maar niet te hoeven ervaren wat er om je heen gebeurt. Je bent in het lege midden nog steeds gewaar van wat zich buiten je om plaatsvindt, maar wordt er niet door van de wijs gebracht.

De rust en kalmte die je bewaart kun je vervolgens inzetten om ook anderen te helpen bewust te worden van hun eigen lege midden, die weidse ruimte die iedere bewuste waarnemer diep van binnen heeft. Een plek waar angst geen vat op je heeft en je zo krachtig bent dat niets je schade kan toebrengen.

Vind je het fijn om hierover in gesprek te gaan met mij, en met ieder ander die zich hiervoor aanmeldt? Gewoon een uurtje met elkaar delen wat er in ons leeft en hoe we dat leven vanuit het lege midden in de praktijk kunnen brengen? Kom er dan fijn bij! 

ONLINE VIA ZOOM DEELNEMEN

Klik maandagavond 22 februari op één van de twee buttons hieronder om deel te nemen. De sessie wordt 10 minuten van tevoren geopend!
Meeting ID: 892 7852 6694

Tao Talk – maandag 22 februari

Meeting date 22 februari 2021 19:30
Join in browser Join in zoom app

Om deel te kunnen nemen aan de ‘Tao Talks’ heb je een laptop (of mobiel/tablet) nodig met camera en microfoon!

Hieronder vind je twee handige video’s voor als je Zoom nog nooit gebruikt hebt: