Qigong les over vloeiende overgangen - Aarde element - 27 april t/m 3 mei 2020

Vloeiende Overgangen
27 april t/m 3 mei 2020

Live online Qigonglessen via Zoom

Het mooie van de natuur is dat zij in haar overgangen vloeiend en gelijkmatig is. Wanneer het ene jaargetijde precies overgaat in het andere is voor ons als mens moeilijk aan te duiden. Het gaat hier om een hele subtiele energie die, bijvoorbeeld bij de wisseling van lente naar zomer, geleidelijk aan verandert van kleine yang (lente energie) naar grote yang (zomer energie). In zo’n periode zijn we nu aanbeland: de energie van de lente is nog aanwezig, maar maakt steeds meer plaats voor die van de zomer. In de Chinese vijf elementenleer behoort een periode van overgang in seizoenen bij het Aarde element.

Het is prachtig om in deze periode tijdens de Qigongles met de metaforen van de Aarde te werken door de overgangen van de ene houding in de ander zo vloeiend mogelijk te maken. Het toepassen van vloeibaarheid en flexibiliteit in de wekelijkse lessen, kan een steun zijn voor als je in het dagelijks leven te maken krijgt met veranderende omstandigheden waar je veel weerstand tegen voelt en waar je enorm mee worstelen. De bewegingen koppelen aan je ademhaling, brengt je zenuwstelsel tot rust, waardoor je dat geduld en die liefde voor jezelf kunt opbrengen om mee te gaan in de bewegingen van het leven. Je geest komt tot rust, waardoor je telkens weer de volgende stap die je mag maken helder kunt zien. Je bent dan meer en meer in harmonie met alles om je heen, of, zoals we graag bij Qigong zeggen: in harmonie met qi.


Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk! Alleen wanneer je in de huidige situatie financieel in staat bent om een donatie te doen vraag ik daar € 7,50 voor, waarvan € 2,50 naar het sociaal project ‘You Bake a Difference’ van Dave en Edith Atkins gaat.

Dinsdagavond: 19.30 – 20.30 uur
Donderdagochtend: 10.00 – 11.00 uur

Aanmelden kan via deze link. Op deze pagina vind je uitgebreider informatie en onderaan per les een knop om te ‘Registreren’ en een knop om te ‘Doneren’.

 

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.