Workshop Yin Yoga en Qigong - Lente Sessie

YIN YOGA EN QIGONG SESSIE | LENTE EDITIE | ELEMENT HOUT

Het nieuwe Chinese jaar dat op 5 februari begon, luidde het einde van de wintertijd in en het begin van de lente. We bevinden ons nu in een periode waarin we van het Water element (winter) langzaam overgaan naar het Hout element (lente). Dit is de tijd van het “groeiende yang”: de natuur wordt wakker uit haar winterslaap en komt tot leven

Wanneer we in de winter genoeg rust hebben genomen, krijgen we nu volop zin en energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit brengt energetisch ook een shift in ons lichaam en geeft een andere focus, omdat we van de Nier tijd omschakelen naar de Lever tijd. Het moment bij uitstek om ons systeem wat te ontgiften, omdat het ritme van het lichaam daar nu ondersteuning voor geeft.

Om dit reinigingsproces van lichaam en geest te ondersteunen geven Naomi van der Werff en Yvonne Alefs op zondag 17 maart a.s. een extra lange Yin Yoga en Qigong sessie gericht op de lever- en galblaasmeridianen (houtelement/lente). We beginnen de middag met een kopje detox kruidenthee en leggen dan kort wat uit over Yin Yoga en Qigong. Vervolgens mag jij je overgeven aan een 2,5 uur durende les waarbij de nadruk ligt op de eerder genoemde meridianen. We sluiten de middag af met een heerlijke smoothie waarbij we het lichaam nog een extra detox boost geven.

Bij Yin Yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie teruggeven aan jezelf centraal, een moment van opladen. Bij Qigong is de aandacht gericht op het openzetten van de meridianen zodat qi (levensenergie) ongehinderd door het lichaam kan stromen en je je niet alleen fit en vitaal voelt, maar ook in harmonie met wat het leven je aanbiedt.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie in je lichaam uit balans raken door invloeden van binnenuit, maar ook vanuit je omgeving. Zo hebben de seizoenen invloed op de balans van de elementen in je lichaam. De energie kunnen we onder andere helpen reguleren met een Yin practice en/of Qigong. In deze workshop zal de nadruk liggen op het zoeken naar balans van je metaal element, behorend bij de herfst. Een moment voor jezelf waarbij je in diepe ontspanning je lichaam een handje helpt en klaarstoomt voor het najaar.

Waar: Yogastudio Licht, Vlielandstraat 2, Zaandam
Wanneer: Zondag 17 maart 2019
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur
Prijs: € 30,00 p.p.
Aanmelden: bericht@yvonnealefs.nl