Qigong les over kracht, balans en coördinatie - 20 t/m 26 april 2020

Kracht, balans en coördinatie
20 t/m 26 april 2020

Mijn Live Online Qigonglessen van deze week staan opnieuw in het teken van de Yi Jin Jing, een mild intensieve Qigong oefening gericht op het versterken van spieren en pezen, om zo fysieke kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie te bevorderen. Spieren, banden en pezen (behorende bij het nu geldende Hout element) worden door middel van zachte en beheerste bewegingen eerst verlengd, ontspannen en dan verkort.

De wervelkolom wordt met dezelfde zachtheid en beheersing getwist en voor- en achterovergebogen, wat een verkwikkend effect heeft op de ledenmaten en interne organen. Het bewust koppelen van de bewegingen aan de ademhaling en het naar binnen richten van de aandacht, zorgen voor een vrije en gelijkmatige qi-stroom door het lichaam.

Voorafgaand aan deze serie doen we een korte reeks Qigong oefeningen voor het versterken van de longenergie.


Deze live online lessen zijn voor iedereen toegankelijk! Alleen wanneer je in de huidige situatie financieel in staat bent om een donatie te doen vraag ik daar € 7,50 voor, waarvan € 2,50 naar het sociaal project ‘You Bake a Difference’ van Dave en Edith Atkins gaat.

Dinsdagavond: 19.30 – 20.30 uur
Donderdagochtend: 10.00 – 11.00 uur

Aanmelden kan via mijn webpagina Live Online Qigonglessen. Hier vind je uitgebreider informatie en onderaan per les een knop om te ‘Registreren’ en een knop om te ‘Doneren’.

 

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.